Termék Kategóriák
0 termék - Ft

HÍREK

Segítse munkánkat egy kérdőív kitöltésével!

A kisgyermeknevelők és bölcsődevezetők szakmai fejlesztése a mostani, rendkívüli helyzetben is nagyon fontos, ezért szeretnénk megkérdezni Önöket arról, hogy miként vélekednek a szakmai kiadványokról.

 

Az autizmussal élő gyermekek kommunikációs fejlesztésének lehetősége a csoportszobában

A többi gyermekkel együtt nevelhető autista kisgyermekek a többségi óvodában is egyéni bánásmódot igényelnek. A korai fejlesztés hiányában az autista gyermek kommunikációs képességeinek megalapozása az óvodai nevelés fő célja, kiegészítve a viselkedés- és gondolkodási készségek terápiájával. Mit tehetünk óvodapedagógusként, hogy a csoportszobában segítsük ezen gyermek kommunikációját? Részlet Csuka Veronika, gyógypedagógus írásából.

 

A szakértői vélemény

A sajátos nevelési igényű, valamint a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő gyermek, tanuló nevelése-oktatása során találkozunk a szakértői véleménnyel. A szakértői vélemény alapjaiban határozza meg ezen gyermekek ellátását, az ellátás módját, formáját és helyét, az ellátáshoz kapcsolódó pedagógiai szakszolgálatok típusait, a szükséges szakembert és annak feladatait.

 

Nyár az óvodában – Játékok a csoportszobában

A nyári zárás előtt vagy ügyeleti időben, amikor a gyerekek egy része nincs az óvodában, időt szánhatunk a játékok átnézésére, a selejtezésre és új kincsek beszerzésére. Cikkünk abban segít, hogy a játékok tömegén áttekintve felismerjük, melyiket milyen módon tehetjük fejlesztő munkánk eszközévé.

 

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet