Új Bosch termotechnika szakképzési bázis Budapesten

Új Bosch termotechnika szakképzési bázist hoztak létre a magyarországi Bosch csoport budapesti telephelyén.

A szerdán átadott oktatóteremben évente 1500-an ismerkedhetnek meg az alternatív, környezetkímélő és energiatakarékos fűtési megoldásokkal. Az oktatóközpont 30 millió forintos beruházással, egy év alatt készült el – közölte a Bosch.

 

A cég közleményében ismerteti: a fűtési rendszerek kialakítása és karbantartása egyre összetettebb, a jogszabályok egyre szigorúbb követelményeket támasztanak a felhasználók biztonsága érdekében, a fogyasztók egyre jobban igénylik az új technológiákat. A hőszivattyúk, kondenzációs kazánok, napkollektorok a XXI. század berendezései, amelyek alkalmazására fel kell készülni, új, más szakmát is érintő ismereteket kell szerezni. Az említett technológiák beépítéséhez, szervizeléséhez jól képzett szakemberekre van szükség.

 

Gerd Vrieling, a termotechnika üzletág regionális értékesítési igazgatója az átadón kiemelte: a Bosch százharminc éves innovátorként és a műszaki oktatás elhivatott támogatójaként évek óta hangsúlyozza a magas minőségű és célzott tudással rendelkező technikus és szakmunkás szakemberek képzésének fontosságát. Hozzátette, elengedhetetlennek tartják, hogy a diákok az elmélet elsajátítása mellett a gyakorlatban is alkalmazni tudják a tanultakat.

 

Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője kifejtette, az oktatóteremmel hozzájárulnak ahhoz, hogy a következő évtizedek szakemberei európai színvonalú képzettséget szerezzenek.

 

A Bosch 1899 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára az egyik legnagyobb külföldi munkaadóvá vált a magyar iparban.

 

A 2014-es üzleti évben a Magyarországon 9 leányvállalattal rendelkező Bosch csoport teljes forgalma 825 milliárd forint volt, tavaly több mint 12 ezer embernek adtak munkát.

 

A Bosch-csoport világszerte 375 ezer munkatársat foglalkoztat, az előzetes adatok szerint több mint 70 milliárd euró árbevételt ért el 2015-ben.

 

Írta: MTI

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva