Milyen mértékű kedvezmény illeti meg a tanulószerződés alapján gyakorlati képző szervezetet?

A tanulószerződés alapján gyakorlati képzést folytató gazdálkodó szervezet a szakképzési hozzájárulási kötelezettségét csökkentheti alap és kiegészítő csökkentő tétel figyelembe vételével.

  • Ha a tanulószerződés a tárgyév teljes időtartama alatt fenn all, az alapcsökkentő tétel éves összegét tanulónként az alapnormatíva összegének és a tanulószerződésben megnevezett szakképesítéshez tartozó szakképesítésenkénti súlyszorzónak szorzata alapján lehet meghatározni.

 

  • Amennyiben a tanulószerződés a tárgyév teljes időtartamara nem áll fenn, a havi alapcsökkentő tétel az éves összeg tizenketted része.

 

 

 

 

Példa
Az előző példában leírt esetet folytatva, a grafikus szakmát tanuló után a gazdálkodó szervezet (453 000 × 1,2420/12) 46 886 Ft /hó /tanuló támogatást vehet igénybe. Ha a tanulószerződést hónap közben kötik meg, a havi csökkentő tételt a gyakorlati képző teljes mértékben figyelembe veheti, míg a tanulószerződés hónap közben történő megszűnése esetén a csökkentő tételt arányosítani kell.

 

 

További számainkban a 2016. januar 1-től érvényesíthető további kedvezmények feltételrendszerével, az együttműködési megállapodással szervezett gyakorlati képzéssel és az érvényesíthető kedvezményekkel teljes részletességében foglalkozunk.

 

Kissné Horváth Mariann

Saldo Zrt.

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva